dijous, 25 d’abril del 2013

Jornades Clàssiques


Al mes de març, el Camp d'aprenentatge Empúries va ser convidat a presentar les seves activitats i alguna experiència didàctica relacionada amb el món clàssic en la setena edició d'aquestes jornades, adreçades al professorat vinculat a l'ensenyament de grec, llatí i cultura clàssica. 

- Clicant sobre el cartell se us obrirà el programa sencer de les jornades -

Divendres 15 al matí va tenir lloc la ponència, amb la presentació del CdA i les seves activitats, subratllant, sobretot, les relacionades amb Empúries i Ullastret. A la tarda es varen realitzar dos tallers: el primer relacionat amb el paquet d'activitats Descobrint Empúries amb GPS i el segon desenvolupant el Taller d’Arqueologia, en la versió per al cicle superior d’ESO i batxillerat.


En el primer taller es va presentar l’activitat i, com que no es podia fer el recorregut habitual pel  jaciment en grups autònoms i amb un gps, es va practicar la posada en comú en tres taules de treball, dues de la Neàpolis i una de la Ciutat romana.

L'experiènciadestinada a CS de Primària,  ESO i batxillerat, que ja compta amb un curs i mig de rodatge, ha estat valorada positivament per les escoles i instituts que han fet una estada centrada en Empúries i han optat per fer una "visita" diferent a les ruïnes i al sistema dunar.
 
Aquesta nova manera de fer està encaminada a afavorir el treball de l'alumnat en grups autònoms de recerca, actiu i manipulatiu, versus l'estil més clàssic i dirigit.
Per a més informació cliqueu aquí.


En el segon taller es tractava d'identificar el tipus d'enterrament (inhumació o incineració), a partir dels materials trobats en dues excavacions diferents d'una necròpolis, tot comprovant que, en arqueologia, el valor d'una peça no es mesura pel seu preu sinó per la informació que aporta.