dimecres, 23 de novembre del 2011

Arrela't

És una proposta elaborada conjuntament entre els espais naturals de l'Alt Empordà (incloent-hi el parc natural del Montgrí, el Baix Ter i les Illes Medes), les entitats de difusió d'aquests espais, centres escolars i els serveis educatius (el CRP i el CdA) de la comarca.

L'objectiu és el de fer una proposta coherent i coordinada per tal que tots els escolars de la comarca coneguin els diferents espais trobant-hi activitats adequades al currículum de cada nivell. La proposta general anirà acompanyada dels materials necessaris perquè els centres puguin plantejar-se la visita pel seu compte, o aprofitant les entitats que l'ofereixen, i perquè puguin obtenir del seu esforç el màxim de rendiment pedagògic.

Després de dos cursos de treball ja s'han començat a realitzar els primers pilotatges amb els centres que hi han mostrat interès. Part d'aquests guiatges els fa el CdA Empúries. Concretament aquest curs el camp d'aprenentatge s'encarrega de Sorra i Dunes (cicle inicial de primària), Camins de Calç (ESO) i Ecosistemes Forestals a les Salines (ESO).

Si voleu tenir més notícia del procés que segueix el grup de treball, podeu donar un cop d'ull al bloc de treball que han creat: http://arrelat.blogspot.com, i també a través de la memòria d'aquests dos cursos: Dossier Arrela't